Samen een volgende stap maken

Mindfulness: Follow-up sessie

Je bent na de workshop "Mindfulness, meer rust in je hoofd” zelf aan de slag gegaan. Wellicht beoefen je mindfulness of meditatie al regelmatig thuis? Of misschien lukt dit helemaal niet? Of probeer je de dagelijkse dingen tevergeefs met meer aandacht te doen? Onze ervaring is dat het niet meevalt om Mindfulness in de praktijk toe te passen. Vandaar dat we tijdens de Follow-up samen kijken naar jullie ervaringen, samen gaan oefenen en je tips geven over hoe je het (weer) succesvol kunt oppakken.

Etiënne Jacobs, meditatie leraar en docent International Business, noemt Mindfulness mentale fitness. Als je je fysiek fit wilt voelen, ga je regelmatig sporten. Bij mindfulness is dat precies hetzelfde. Door het trainen van je aandacht op wat je nu ervaart, krijg je steeds meer controle over je geest en word je mentaal sterker. 
Alleen valt dit regelmatig, liefst dagelijks, trainen in de praktijk vaak vies tegen. Het vergt veel discipline en doorzettingsvermogen om dit te blijven doen. Bovendien ervaar je de positieve effecten zoals minder stress en meer rust veel minder als je niet meer regelmatig traint. Deze Folluw-up kan je hierbij helpen! 

Inhoud van de workshop 
In de eerste workshop Mindfulness heb je kennis gemaakt met mindfulness en dit leren toepassen in de dagelijkse praktijk. Je hebt waarschijnlijk ervaren hoe vol je hoofd zit met afleidende gedachten. Je hebt als alternatief geleerd dat je je aandacht kunt richten op het hier en nu en voorgenomen dit thuis regelmatig te beoefenen. Maar hoe heeft dit in de praktijk uitgepakt? Wellicht is dit helemaal niet of maar deels gelukt? Of het wel of niet is gelukt, het is goed je hiervan bewust te zijn. Dit geeft energie, en kan bovendien anderen inspireren om aan de slag te gaan! Tijdens de sessie staan we er samen bij stil om van te leren. We gaan ook een aantal mindfulness oefeningen doen en hierop reflecteren om van te leren. Dit alles om samen weer inspiratie en energie op te doen om Mindfulness (weer) toe te passen. Kom en deel je ervaringen, en krijg praktische tips mee om hier zelf weer mee verder te gaan. 

Voor wie? 
De Follow-up is bedoeld voor studenten die eerder de workshop “Meer rust in je hoofd met Mindfulness” hebben gevolgd en/of al wat ervaring hebben met meditatie of mindfulness oefeningen. We gaan samen ervaringen delen, mindfulness beoefenen en reflecteren op elkaars ervaringen om van te leren en elkaar te inspireren. Deze Follow-up is voor iedereen die al kennis heeft gemaakt met Mindfulness en dit (weer) in de praktijk wil brengen. 
 
Praktisch 
De workshop heeft plek voor 10 deelnemers en duurt ongeveer 90 minuten.


Etiënne Jacobs


Uiterste aanmelddatum: 2023-03-21

Wanneer
Datum Tijd
22-03-2023 15:30 - 17:00
Beschikbare plaatsen 1 van de 10
Locatie Online
Kosten Gratis
Thema Persoonlijke ontwikkeling
Tags Gedrag , Gezondheid , Ontspanning , Praktijk

Let op: registratie eisen