Wees trots op wie je bent

Roze Helpdesk

Discussies over discriminatie verharden en de kloof tussen de verschillende partijen wordt steeds groter. Weet jij ondertussen ook niet meer waar je het zoeken moet? Deze workshop geeft je meer inzicht in het racismedebat en biedt handvatten waarmee je kunt deelnemen aan de discussie.

Roze Helpdesk
De Roze Helpdesk is erop gericht lhbt’ers zichtbaar te maken. Zodra het weer kan, gaan we structureel bijeenkomsten organiseren voor de leden. De ene keer een borrel, de andere keer een pubquiz. Vaste prik is het jaarlijkse bezoek aan Pride Amsterdam. Alles uiteraard op basis van vrijwilligheid.

Worstel je met je homoseksualiteit? Wil je meer weten over genderdiversiteit? Of wil je in contact komen met lhbt’ers binnen Avans? De Roze Helpdesk helpt bij vragen en organiseert leuke bijeenkomsten voor lhbt’ers (en voor iedereen toegankelijk).

 

Een student die het moeilijk vond om uit de kast te komen. Paula Contreras Carallada kon zich daar maar weinig bij voorstellen. De docent Scheikunde aan de Academie voor Techniek, Gezondheid en Milieu, dacht dat alle taboes rond homoseksualiteit en genderdiversiteit in Nederland wel waren beslecht. De werkelijkheid was anders. De student vertelde haar dat hij min of meer uit de kast was getrokken door een medestudent. Een traumatische ervaring. Daarop besloot Paula, zelf transgender vrouw, een platform op te richten voor lhbt’ers. Bij de Roze Helpdesk kun je terecht als je bijvoorbeeld worstelt met je seksuele geaardheid, als je vragen hebt over transseksualiteit of als je in contact wilt komen met andere lhbt’ers.

 

De Roze Helpdesk bestaat in Breda dit jaar 4 jaar. De aangesloten groep bestaat inmiddels uit 36 lhbt-studenten en docenten. Zij hebben onderling contact via een whatsapp-groep. Nu is het tijd om een Roze Helpdesk in Den Bosch op te zetten. Bossche CMD-student German Bosch staat aan het roer. Hij wil graag een groep studenten en medewerkers om zich heen verzamelen die met hem een levendige community vormen rondom LHBTQ+-vraagstukken.


 

Je bereikt de Roze Helpdesk Den Bosch via German Bosch <ge.bosch@student.avans.nl>.

Uiterste aanmelddatum: 2022-07-22

Wanneer Startdatum: 01-09-2022
Einddatum: 01-12-2022
Beschikbare plaatsen 12 van de 12
Locatie 's-Hertogenbosch
Kosten Gratis
Thema Persoonlijke ontwikkeling ,
Maatschappij
Tags Cultuur , Gedrag , Kritisch Burgerschap , Maatschappij , Ontspanning , Praktijk , Recht

Reviews