Ontdekken wat je echt wilt

Programma SWITCH!

Weet je al zeker dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt of twijfel je? Met het programma SWITCH versterkt Avans je bij het helder krijgen van een passende (studie)keuze. Met het programma SWITCH leer je jezelf beter kennen en verkennen we welke weg beter bij je past.

This project is English friendly. Please send an e-mail to avansextra@avans.nl for this request after signing in. 

Bij Avans doen we er alles aan om jouw studie tot een succes te maken. Toch kan het gebeuren dat jouw opleiding niet is wat je ervan verwachtte. Misschien boeit de stof je minder dan je dacht of is de manier van leren niets voor jou. Mogelijk past het profiel van de professional waartoe je wordt opgeleid niet goed bij jou of zijn er andere persoonlijke omstandigheden van invloed. Dit kan je aan het twijfelen brengen of je doen besluiten helemaal te stoppen met je studie. Wil je meer over jezelf leren en verkennen welke weg beter bij je past? 

Eerste aanspreekpunt en verder
Als je twijfelt over je studie, dan is het raadzaam om met je studieloopbaanbegeleider in gesprek te gaan. Deze heeft goed zicht op je studie en kan je meer vertellen over het toekomstperspectief. Heb je meer handvatten nodig, dan zijn er twee mogelijkheden: de workshop Studiekeuze of het programma SWITCH. De workshop 'Studiekeuze-Hoe pak ik het aan?' bestaat uit één online ochtendsessie. Heb je meer begeleiding nodig? Meld je dan aan voor SWITCH. Binnen het programma SWITCH ontdekken we wat er beter bij je past en verkennen we nieuwe keuzes. Doel is de plek te vinden waar jij verder kunt werken aan je toekomstige carrière. 
Wil je het programma liever verkort, in één week doorlopen? Dan hebben we speciaal voor het einde van je studiejaar "SWITCH op de Valreep"! Meld je nu aan via: https://extra.avans.nl/activiteit/weergeven/1354. 

Het programma
SWITCH bestaat uit 2 elementen: persoonlijke ontwikkeling en studiekeuzeproces. Hoe beter je jezelf kent, hoe makkelijker je een goede studiekeuze maakt. Binnen dit programma ga je  dingen over jezelf leren die je nog niet wist. 

Het programma is opgedeeld in 3 thema’s:
1. Waar kom je vandaan? 
Je onderzoekt waar je kwaliteiten en interesses liggen. Waar ben je opgegroeid? Welke waarden heb je van huis uit mee gekregen? Wat vond je leuk als kind? Je volgt groepscoaching en je kan deelnemen aan een aantal workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bekijken we samen welke workshops binnen Avans Extra nog meer een bijdrage kunnen leveren aan jouw ontwikkeling. Op die manier sluit het traject precies aan op jouw behoeften.

2. Waar sta je nu?
Samen bekijken we wat de reden is dat je nu uitvalt? Wat is jouw keuzestijl? Wat houdt je op dit moment bezig en wat kunnen we daaruit afleiden? Wat heb je nodig om een keuze te maken?

3. Waar ga je naartoe?
In dit praktische deel onderzoek je welke opleidingen bij jou passen. Dat kan ook een opleiding buiten Avans zijn. Waar kun je open dagen of meeloopdagen bijwonen? Ook oriënteer je je op het werkveld achter jouw keuze. Past jouw toekomstige beroep wel bij jouw persoonlijkheid?

Het traject duurt 6 weken. De groepen bestaan uit 10 tot 12 studenten afkomstig van verschillende academies. Wekelijks ben je er een dagdeel aan kwijt. Het programma is hoofdzakelijk fysiek maar bevat ook online onderdelen. Komend studiejaar start SWITCH doorlopend.

Intake
Voor je echt aan de slag gaat, is er een intakegesprek. Hierin bespreken we je motivatie en bekijken we of jij iets uit SWITCH kunt halen.

Ben je al uitgeschreven en kun je niet meer enrollen voor dit programma? Stuur een e-mail naar avansextra@avans.nl.

Verwacht je minder nodig te hebben dan deze intensieve begeleiding, oriënteer je dan ook eens op de workshop Studiekeuze-Hoe pak ik het aan?

Uiterste aanmelddatum: 2022-05-23 08:00:00

Wanneer Startdatum: 24-05-2022
Einddatum: 17-07-2022
Beschikbare plaatsen 7 van de 170
Locatie Breda
Kosten Gratis
Thema Persoonlijke ontwikkeling ,
Zelfstudie ,
Maatschappij
Tags Disruptieve Innovatie , Gedrag , Innoveren , Kritisch Burgerschap , Maatschappij , Praktijk , Zelf ondernemer zijn

Let op: registratie eisen

Reviews