Verleg je horizon

Honours Impact programma

Je vliegt door je opleiding heen en zoekt extra uitdaging. Er zijn onderwerpen waarin jij je wil verdiepen, waar je binnen je studie niet de ruimte voor hebt. Thema’s die jij kiest, omdat jij ze belangrijk vindt. Dit door zelf een project op te zetten en uit te voeren, waarmee je verandering teweegbrengt.  Klinkt dit als het programma voor jou? Meld je nu aan voor het Honours Impact Programma van Avans.

Tijdens het Honoursprogramma verdiep je je, samen met studenten die net als jij voor ‘the extra mile’ willen gaan, in actuele thema’s. Er zijn geen tentamens en beoordelingscriteria. Jij hebt de regie in handen, maar je staat er niet alleen voor. In de Honourscommunity inspireren docenten en studenten van verschillende opleidingen elkaar om zo het maximale uit het Honoursjaar te halen.    
 
Inhoud 
Je start het programma met het helder krijgen waar je je tijdens jouw Honoursjaar verder in wil verdiepen. Je gaat op zoek naar wie je bent en waar je krachten liggen. Ook onderzoek je de ontwikkelingen in de wereld om je heen. Je ontdekt jouw drijfveren en hoe jij betekenisvol wil zijn. Daarbij word je uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen en je grenzen te verleggen.  
 
Vervolgens diep je jouw gekozen onderwerp verder uit. Je volgt inspirerende masterclasses en events én gaat op onderzoek uit buiten de muren van Avans. Je krijgt bovendien de ruimte om het onderwijsprogramma zelf mee vorm te geven: jij bedenkt wat je wil leren en geeft mede invulling aan de sessies. Je leert alles over impact maken en maakt voor jezelf duidelijk hoe jij dat kunt gaan doen. 
 
Je rondt het programma af met een eigen project, waarmee je zelfstandig (met medestudenten) betekenisvolle oplossingen voor de praktijk realiseert.  
 
Het gehele programma word je begeleid door professionele coaches en experts van binnen en buiten Avans. Ook kun je gebruik maken van de Honourscommunity om bijvoorbeeld te sparren of feedback te vragen.  
 
Wat levert het op? 

  • Je maakt échte impact op een onderwerp dat jij belangrijk vindt 
  • Je werkt samen met andere studenten die net als jij voor ‘the extra mile’ willen gaan 
  • Je weet beter wie je bent en waar jouw kwaliteiten liggen 
  • Je hebt meer inzicht in je drijfveren en hoe jij betekenisvol wil zijn 
  • Je ontwikkelt skills waarmee je als professional het verschil kunt maken 
  • Je leert wat er komt kijken bij het opzetten en uitvoeren van een complex project 
  • Je krijgt een Honourscertificaat, waarmee je je onderscheidt op de arbeidsmarkt 
 
Praktisch 
Het Honours Impact Programma duurt één jaar en start in oktober 2023. Je volgt het programma naast je opleiding. De gemiddelde tijdsinvestering is 4 tot 8 uur per week. Eens in de twee weken komen we fysiek samen met alle Honoursstudenten. Dit is op de donderdagen van 16.30uur tot 20.30uur (incl. avondeten).  
 
Vragen en aanmelden 
Heb je nog vragen over de inhoud van het Honours Impact Programma? Of wil je alvast je interesse laten blijken? Neem dan contact op met Rianne Berndsen via avansextra@avans.nl. Aanmelden voor het programma kan via de aanmeldknop (vanaf 20 juni). Let op: Er is maar plek voor 30 studenten, dus wees er snel bij. 
Twijfel je of je genoeg tijd hebt naast je studie? Jouw SLB’er kan je hierover adviseren.


Rianne Berndsen


Uiterste aanmelddatum: 30-09-2023

Wanneer Startdatum: 12-10-2023
Einddatum: 30-09-2024
Locatie 's-Hertogenbosch
Kosten Gratis
Thema Persoonlijke ontwikkeling ,
Maatschappij
Tags Academisch nadenken , Cultuur , Gedrag , Innoveren , Kritisch Burgerschap , Maatschappij , Praktijk

Reviews