Effectiever en efficiënter studeren

Slim Studeren

Je hebt een hele nacht doorgehaald en toch haal je maar nét een voldoende voor je tentamen. Of je hebt zeeën van tijd om te leren, maar je gaat toch weer op het allerlaatste moment aan de slag. Herkenbaar? Dan is het een goed idee om aan de slag te gaan met jouw studievaardigheden.

In de tweedelige workshop Slim studeren krijg je inzicht in jouw manier van studeren en bekijken we hoe je dit effectiever en efficiënter kunt aanpakken. Hierdoor krijg je meer grip op je studie waardoor studeren leuker is.

Inhoud van de workshop
In twee interactieve sessies neemt de trainer je mee langs vier stations. Bij het eerste station creëren we inzicht: wat zijn studievaardigheden en wat zijn jouw eigen studiegewoonten: hoe leer jij nu en wat werkt wel en niet? Pas als je weet waarom je huidige studie-aanpak niet optimaal werkt, kun je gericht verbetering aanbrengen. Station twee gaat in op de werking van het geheugen en de zes verschillende leerstrategieën. Je onderzoekt wat bij jou past en wat jíj kunt doen om effectiever te studeren. Bij de derde stop leer je meer over timemanagement: hoe kun je efficiënter met je tijd omgaan? En als laatste staan we stil bij studie-uitdagingen zoals uitstelgedrag, concentratie en afleiding.

De sessies zijn een mix van theorie en praktijk in de vorm van opdrachten en oefeningen. Met jouw nieuwe inzichten bespreken we aan het einde van de rit jouw persoonlijke aanpak bij het studeren. Die aanpak kan verschillen van die van je medestudenten. Je formuleert een aantal concrete actiepunten waarmee je na de workshop aan de slag wilt. 

Voor wie?
Studenten die onnodig veel tijd kwijt zijn met studeren, of juist last hebben van uitstelgedrag, boeken winst met deze workshop. Ook studenten die merken dat de studievaardigheden van de middelbare school op het hbo niet werken, of die ondanks veel inspanning toch hun toetsen niet of maar net halen, hebben baat bij deze workshop. Maar ook studenten die prima presteren maar slimmer willen studeren, zijn van harte welkom. Je haalt het meeste uit deze workshop als je al ervaren hebt wat voor jou wel en niet werkt bij het studeren op het hbo.

De workshop is op dinsdag 7 en 14 maart van 13.30 uur tot 16.00 uur in Den Bosch.

De beide delen van de workshop zijn niet los van elkaar te volgen en als je je aanmeldt verwachten we ook dat je komt.


Rianne Berndsen


Uiterste aanmelddatum: 2023-03-06

Wanneer
Datum Tijd
07-03-2023 13:30 - 16:00
14-03-2023 13:30 - 16:00
Beschikbare plaatsen 5 van de 15
Locatie 's-Hertogenbosch
Kosten Gratis
Thema Persoonlijke ontwikkeling
Tags Academisch nadenken , Gedrag , Maatschappij , Praktijk

Let op: registratie eisen

Reviews