Expert sessies over hot topics!

Nablijven

Nablijven was nog nooit zo leuk. Bij Nablijven krijg je dit jaar 6 naschoolse colleges/workshops/events voorgeschoteld waarin een expert je bijpraat over de achtergrond van een actueel hot topic. Je kunt je nu inschrijven als abonnee.

Jij voelt je geëngageerd en betrokken bij wat er om je heen gebeurt. Van de oorlog in Oekraïne tot de complotten in ons eigen land over COVID en 5G, van de misstanden bij DWDD tot de boerenprotesten op de snelwegen. En van de oorlog tussen Israël en Hamas in de Gazastrook tot de verkiezingsuitslagen in november 2023: we bespreken het allemaal bij Nablijven.

In de reeks Nablijven bespreken we, onder begeleiding van een expert, actuele maatschappelijke gebeurtenissen die iedereen aangaan. Deze expert kan een journalist zijn, een politicus, een cabaratier of een bekende Nederlander. Er worden dit studiejaar 6 edities van Nablijven georganiseerd. 

Nablijven!

Nablijven is een nieuw concept. Waarom moeten we Nablijven? Omdat we bij willen blijven. Omdat we begaan zijn met de wereld om ons heen. Omdat we geven om actualiteiten en maatschappelijke ontwikkelingen. We beloven prachtige sprekers die geboeid gaan vertellen over een actueel hot topic. Abonneer je! Want dan ben je altijd verzekerd van een plekje bij Nablijven. 

Zijn je vrienden al geabonneerd? Het is gemakkelijk en gratis, deel deze pagina met je vrienden!
 

Nét gemist

Op 23 november 2023 konden deelnemers aan de Grote Blinde Vlekken Show zich bewust worden van hun "blinde vlekken". In de vorm van een experiment en talkshow bogen we ons over hoe je welvaart zou kunnen verdelen. Speciale gasten bij deze editie waren: Seyda Buurman (bekend van het Grote Racisme Experiment) en Thomas Bollen (Follow the Money). 

Op 21 november 2023 was de beroemde 31 jarige Franse schrijver Édouard Louis in ons Atrium in Den Bosch te gast. 350 deelnemers luisterden ademloos naar zijn verhaal; van hoe hij zich op heeft gewerkt van een jeugd in armoede en geweld naar de Franse elite. Het verhaal van zijn recent overleden, geweldadige en aan alcoholistische broer maakte diepte indruk.

Op 20 september 2023 namen Janneke van der Horst en Stéphanie Hoogenberk ons mee in een speciale editie van hun Shitshow. Je kon er o.a. leren waarom lezen leidt tot betere seks ... en nog véél meer!

Op 17 mei 2023 doken we tijdens het Congrestival ECHT NEP in de wereld van o.a. (on)waarheden, (optische)illusies en AI. Er waren inspirerende verhalen van Endino van Dorsten en Rens van der Vorst, een spetterende hypnoseshow van Patrick Pickart én swingende muziek.

Op 9 maart 202 2023 doken we het theater in met Sally en Molly! Sally & Molly vertellen verhalen over daar waar het leven wringt, vreemd, afwijkend, pijnlijk of lachwekkend is.

Op 25 januari 2023 werden we aan het denken gezet door Mirjam Vossen. Mediawetenschapper Mirjam Vossen liet op interactieve wijze zien hoe de media ons wereldbeeld vormen, maar ook vervormen. Het gaat veel beter dan we denken!

Op 24 november2022 hadden we het maar druk, want we kregen niemand minder dan schrijver Tommy Wieringa, voormalig denker des vaderlands Daan Roovers en columnist Kiza Magendane over de vloer. Zij hielden stuk voor stuk een betoog over: “Een nieuw verhaal voor Nederland.”.

Op 21 november 2022 bracht internationaal bekend journalist Masha Gessen ons een bezoekje. Masha gaf ons interessante inzichten over autocratieën in een Q&A, begeleidt door Jonathan van Melle.

Op 10 oktober 2022 werden we vergezeld door niemand minder dan meteoroloog Gerrit Hiemstra. Gerrit liet ons zien hoe we kunnen groeien naar een duurzamer leven, omdat we soms door de bomen het bos niet meer zien.

Op 5 oktober 2022 trapten we het Nablijven jaar af met TV-presentator Filemon Wesselink. Met Filemon hielden we een Q&A over complotten: hoe kunnen we het beste omgaan met vrienden of familie die een radicaal ander wereldbeeld hebben dan wij?  

25 april 2022 was de pilot van Nablijven. Zo’n 130 studenten bezochten de lezing van Frans Osinga, bijzonder hoogleraar War studies aan de Universiteit, over the Future of the War in Ukraine.


Franny van den Berg-Snel


Wanneer Doorlopende activiteit
Locatie Meerdere locaties
Kosten Gratis
Thema Maatschappij
Tags Academisch nadenken , Cultuur , Maatschappij , Praktijk

Reviews