12 colleges over actuele hot topics

Nablijven

Nablijven was nog nooit zo leuk. Avans Extra organiseert komend studiejaar 12 naschoolse colleges waarin een expert je bijpraat over de achtergrond van een actueel hot topic. Je kunt je nu inschrijven.

Hoe kan het gebeuren dat een veroordeelde zedendelinquent de kans krijgt om opnieuw ernstig de fout in te gaan? Hoe kom je als starter nog aan een koopwoning? En is het terecht dat de boeren het stikstofprobleem oplossen? Zomaar wat vragen die kunnen opduiken als je de afgelopen periode iets hebt meegekregen van het wereldnieuws.

In de gevarieerde collegereeks Nablijven bespreken we, onder begeleiding van een expert, actuele maatschappelijke gebeurtenissen. Deze expert kan een journalist zijn, een politicus of een bekende Nederlander. Er worden komend studiejaar 12 colleges georganiseerd, 3 per blok. De colleges vinden steeds plaats in de avond en variëren van 1 tot maximaal 2 uur.

Oekraïne
Eind april was de pilot van Nablijven. Zo’n 130 studenten bezochten de lezing van Frans Osinga, bijzonder hoogleraar War studies aan de Universiteit, over de oorlog in Oekraïne. Ook was er de gelegenheid om aan studenten uit Oekraïne en Rusland vragen te stellen.

Omdat we, net als bij de lezing over Oekraïne, streven naar een actueel aanbod, worden de thema’s pas op een later moment bekend. Het eerste college staat wel al vast. Tv-maker Filemon Wesselink trapt in ’s-Hertogenbosch af met een Q&A over complottheorieën.

Aanmelden
Heb je een brede maatschappelijke belangstelling of heb je behoefte aan meer informatie over actuele gebeurtenissen, dan kan je je nu al aanmelden voor de hele serie. Je bent dan verzekerd van een plek bij elk Nablijven-college. Je kunt je ook voor ieder individueel college aanmelden. Er is plek voor 100 tot 200 deelnemers.

Meepraten
Wil je meepraten over de onderwerpen, de gasten of de vorm van de colleges? Ook dat kan. Je meldt je aan via avansextra@avans.nl. Er is zowel ruimte voor studenten die een enkele keer een bijdrage leveren als voor studenten die langere tijd betrokken willen zijn.


Eva-lisa Janssen


Uiterste aanmelddatum: 2022-11-05

Wanneer Startdatum: 06-11-2022
Einddatum: 31-07-2023
Locatie Nog niet bekend
Kosten Gratis
Thema Maatschappij
Tags Academisch nadenken , Cultuur , Maatschappij , Praktijk