Expert sessies over hot topics!

Nablijven

Nablijven was nog nooit zo leuk. Bij Nablijven krijg je dit jaar 12 naschoolse colleges voorgeschoteld waarin een expert je bijpraat over de achtergrond van een actueel hot topic. Je kunt je nu inschrijven als abonnee.

Jij voelt je geëngageerd en betrokken bij wat er om je heen gebeurt. Van de oorlog in Oekraïne tot de complotten in ons eigen land over COVID en 5G, van de misstanden bij DWDD tot de boerenprotesten op de snelwegen: we bespreken het allemaal bij Nablijven.

In de reeks Nablijven bespreken we, onder begeleiding van een expert, actuele maatschappelijke gebeurtenissen die iedereen aangaan. Deze expert kan een journalist zijn, een politicus of een bekende Nederlander. Er worden dit studiejaar 12 colleges georganiseerd, 3 per blok. De colleges vinden steeds plaats in de avond en variëren van 1 tot maximaal 2 uur. 

Nablijven!

Nablijven is een gloednieuw concept. Waarom moeten we Nablijven? Omdat we bij willen blijven. Omdat we begaan zijn met de wereld om ons heen. Omdat we geven om actualiteiten en maatschappelijke ontwikkelingen. We beloven prachtige sprekers die geboeid gaan vertellen over een actueel hot topic.
Abonneer je! Want dan ben je altijd verzekerd van een plekje bij Nablijven. 

Zijn je vrienden al geabonneerd? Het is gemakkelijk en gratis, deel deze pagina met je vrienden!
 

Coming soon

We hebben nog een mooie afsluiter van het eerste Nablijven seizoen. Houdt deze pagina in de gaten...

Nét gemist

Op 9 maart werd er een heuse verkiezingsdoolhof opgetuigd die gemaakt is door niemand minder dan Katinka Polderman! In aanloop naar de provinciale- en waterschapsverkiezingen poogden we studenten te stimuleren om te gaan stemmen. 

Op 15 februari doken we het theater in met Sally en Molly! Sally & Molly vertellen verhalen over daar waar het leven wringt, vreemd, afwijkend, pijnlijk of lachwekkend is.

Op 25 januari werden we aan het denken gezet door Mirjam Vossen. Mediawetenschapper Mirjam Vossen liet op interactieve wijze zien hoe de media ons wereldbeeld vormen, maar ook vervormen. Het gaat veel beter dan we denken!

Op 24 november hadden we het maar druk, want we kregen niemand minder dan schrijver Tommy Wieringa, voormalig denker des vaderlands Daan Roovers en columnist Kiza Magendane over de vloer. Zij hielden stuk voor stuk een betoog over: “Een nieuw verhaal voor Nederland.”.

Op 21 november bracht internationaal bekend journalist Masha Gessen ons een bezoekje. Masha gaf ons interessante inzichten over autocratieën in een Q&A, begeleidt door Jonathan van Melle.

Op 10 oktober werden we vergezeld door niemand minder dan meteoroloog Gerrit Hiemstra. Gerrit liet ons zien hoe we kunnen groeien naar een duurzamer leven, omdat we soms door de bomen het bos niet meer zien.

Op 5 oktober trapten we het Nablijven jaar af met TV-presentator Filemon Wesselink. Met Filemon hielden we een Q&A over complotten: hoe kunnen we het beste omgaan met vrienden of familie die een radicaal ander wereldbeeld hebben dan wij?  

25 april was de pilot van Nablijven. Zo’n 130 studenten bezochten de lezing van Frans Osinga, bijzonder hoogleraar War studies aan de Universiteit, over the Future of the War in Ukraine.


Eva-lisa Janssen


Uiterste aanmelddatum: 2023-03-26

Wanneer Startdatum: 27-03-2023
Einddatum: 31-07-2023
Locatie Nog niet bekend
Kosten Gratis
Thema Maatschappij
Tags Academisch nadenken , Cultuur , Maatschappij , Praktijk

Let op: registratie eisen