Effectiever en efficiënter studeren

Slim Studeren

Je hebt een hele nacht doorgehaald en toch haal je maar nét een voldoende voor je tentamen. Of je hebt zeeën van tijd om te leren, maar je gaat toch weer op het allerlaatste moment aan de slag. Herkenbaar? Dan is het een goed idee om aan de slag te gaan met jouw studievaardigheden.

In de tweedelige workshop Slim studeren krijg je inzicht in jouw manier van studeren en bekijken we hoe je dit effectiever en efficiënter kunt aanpakken. Hierdoor krijg je meer grip op je studie waardoor studeren leuker is.

Inhoud van de workshop
In twee interactieve workshops neemt de trainer je mee langs 4 stations. Bij de eerste stop staan we stil bij wat studievaardigheden eigenlijk zijn. Bij stop 2 creeëren we inzicht: wat zijn jouw eigen studiegewoonten: hoe leer jij nu en wat werkt wel en niet? Pas als je weet waarom je huidge studieaanpak niet optimaal werkt, kun je gericht verbetering aanbrengen. Stop 3 gaat in op de werking van het geheugen en de 6 verschillende leerstrategieën. Je onderzoekt wat bij jou past en wat jíj kunt doen om effectiever te studeren? Als laatste leer je meer over timemanagement: hoe kun je efficiënter met je tijd omgaan?

De workshops zijn een mix van theorie en praktijk in de vorm van opdrachten en speelse oefeningen. Met jouw nieuwe inzichten bespreken we aan het einde van de rit jouw persoonlijke aanpak bij het studeren. Die aanpak kan verschillen van die van je medestudenten. Je formuleert een aantal concrete actiepunten waarmee je na de workshop aan de slag wilt. 

Voor wie?
Studenten die onnodig veel tijd kwijt zijn met studeren, of juist last hebben van uitstelgedrag, boeken winst met deze workshop. Ook studenten die merken dat de studievaardigheden van de middelbare school op het hbo niet werken, of die ondanks veel inspanning toch hun toetsen niet of maar net halen, hebben baat bij deze workshop. Maar ook studenten die prima presteren maar slimmer willen studeren, zijn van harte welkom.

De workshop is op dinsdag 4 en 11 oktober 09.45uur-12.15uur locatie Breda

De delen zijn niet los van elkaar te volgen.


Lenneke Peters


Aanmelden vanaf: 2022-08-22

Wanneer
Datum Tijd
04-10-2022 09:45 - 12:15
11-10-2022 09:45 - 12:15
Beschikbare plaatsen 15 van de 15
Locatie Breda
Kosten Gratis
Thema Persoonlijke ontwikkeling
Tags Academisch nadenken , Gedrag , Maatschappij , Praktijk
Details
  • Laat alvast weten dat je interesse hebt.
    Aanmelden is nu nog niet mogelijk.
    Klik op de knop “interesse tonen” en laat alvast je naam achter.
    Je krijgt van ons bericht als je kunt aanmelden.

Let op: registratie eisen