Workshop met filosoof Roman Krznaric

Hoe word ik een goede voorouder?

Een buitenkans! Vóórdat internationaal bestsellerauteur Roman Krznaric voor Shift Talks zijn lezing over “De Goede Voorouder” geeft in de Sint-Janskathedraal, heb jij de kans om met Roman Krznaric zélf van gedachten te wisselen over wat het betekent om een Goede Voorouder te zijn. Let op: deze workshop is Engelstalig.

In deze workshop gaat Roman dieper in op zijn ideeën over wat het betekent om een goede voorouder te zijn voor de volgende generaties en hoe we dat kunnen worden.  

Boek: De Goede Voorouders
Misschien is de hel nu al op aarde, suggereert Roman Krznaric aan het einde van ‘De goede voorouder.’ Dramatische overstromingen, bosbranden, orkanen, epidemieën zijn een feit. Er dreigen alleen maar meer catastrofes als we de gevolgen van ons handelen op lange termijn blijven ontkennen. “Over 50 jaar, over 100 jaar, over 500 jaar zullen er op de verschillende continenten op aarde waarschijnlijk nog mensen leven, werken, liefhebben en dromen. En het leven dat zij zullen leiden zal diepgaand beïnvloed zijn door wat wij nú doen, door de gevolgen van de geschiedenis die zij zullen erven.’’ Hoe kunnen we een goede voorouder worden? Krznaric zal laten zien hoe we kunnen rebelleren tegen onze marshmallow-breinen.  

Over Roman Krznaric
Na een jeugd in Sydney en Hong Kong, studeerde Roman aan de universiteiten vn Oxford, London en Essex, waar hij promoveerde in de politieke sociologie. Hij is oprichter van ‘s-werelds eerste Empathie museum, is onderzoeker voor de Long Now Foundation en lid van de club van Rome. The Observer noemde hem een van de prominentste Britse populaire filosofen. Je spreekt Krznaric uit als kriz-NAR-ik. Spreek elke letter uit zonder vrees! 

Datum en locatie
De workshop vindt plaats op dinsdag 16 november op de Onderwijsboulevard in Den Bosch. De workshop start om 20:00 uur.

Aanmelden
Schrijf je in en krijg inzicht in de ideeën en acties die nodig zijn om de generaties nog iets van waarde door te geven.

Uiterste aanmelddatum: 2021-11-14

Wanneer
Datum Tijd
16-11-2021 20:00 - 21:30
Beschikbare plaatsen 52 van de 75
Locatie 's-Hertogenbosch
Kosten Gratis
Thema Maatschappij
Tags Aarde , Academisch nadenken , Disruptieve Innovatie , Gedrag , Kritisch Burgerschap , Maatschappij

Reviews